Bikini

Toont alle 7 resultaten

Bikini

Voel je vrij in een bikini! Veel dames kiezen liever voor de bikini op het strand, dan een badpak en terecht! Doordat er tegenwoordig zo veel verschillende bikini’s te krijgen zijn, is er altijd wel eentje die bij jou past. Je hoeft je dus niet te verbergen in een groot badpak, maar je voel vrij en kies voor een leuke bikini! Drogist Solo heeft een leuke collectie waar je uit kunt kiezen.

Al onze artikelen zijn te filteren op prijs, maat, merk, kleur, naam, populariteit en waardering.


De bikini was er eerder

Veel mensen denken dat de bikini na het badpak werd uitgevonden, maar is het juist andersom! Er zijn mozaïeken uit de 4e de eeuw na christus, waarop vrouwen in een "subligaria" staan afgebeeld. Dit is dus eigenlijk de voorloper van de bikini, maar deze variant had een broekje met een top. Echter heeft het enkele eeuwen geduurd voordat de bikini algemeen geaccepteerd werd.

De bikini is een bom

De bikini we opnieuw uitgevonden vlak na de tweede wereldoorlog en hij had zijn naam nieuwe naam te danken aan een wel heel vreemd fenomeen. De naam "bikini" kwam voort uit de Bikini eilanden, waarop dat moment kernproeven plaatsvonden.

De bedenker van deze naam dacht dat de naam en het ontwerp van de bikini zou inslaan als een bom! Hoewel goed idee was dit concept, kwam het opeens onder druk te staan van het Vaticaan. Het gevolg hiervan was dat op veel plekken een verbod kwam op het dragen van de bikini.

Pas vanaf de jaren zestig kwam er steeds meer animo voor de bikini, omdat filmsterren deze droegen. Het feminisme greep deze kans en gebruikte dit aspect ook als een argument voor de bikini. Zo kwam er opeens veel aandacht voor de bikini met positief effect voor de bikini zelf.

De bikini mag weer gedragen worden

Hierdoor werd de bikini gelukkig in de meeste landen geaccepteerd en zijn er daarna veel verschillende bikini's op de markt gekomen. Van een bikini zwart, tot een push up bikini en allerlei verschillende soorten tops en broekjes. Er zijn zelfs bikini’s waarbij je de bandjes kunt loshalen voor een strapless look.

Hierdoor kun je wel makkelijk gaan zwemmen zonder dat je bovenstukje afzakt, maar worden je schouders mooi bruin als je daarna van de zon geniet. En wil je liever toch iets meer bedekken, dan kun je kiezen voor een tankini. Deze heeft een langer topje tot op de buik.

De waardering van www.drogistsolo.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 395 reviews.