12 tips voor het krijgen van witte tanden

Hoe krijg je witte tanden?

Wil jij graag witte tanden? Wie niet?!

Iedereen wil graag een goede indruk achterlaten en je gezicht zal iedereen onthouden.

Veel mensen met een mooi gebit en witte tanden tonen vaker hun stralende glimlach.

Deze mensen hebben vaak ook meer zelfvertrouwen en ze zitten ook lekker in hun vel!

Witte tanden

1. Tanden bleken bij de tandarts of professional

Je tanden laten bleken door een professional of de tandarts is natuurlijk de makkelijkste en eerste optie waar je aan denkt als het gaat over tanden bleken.

Met de nieuwste technologie en expertise van deze professionals weet je dat je altijd goed zit.

Alleen zit er wel een prijskaartje aan en het wordt niet vergoed door je verzekering. Een tandarts of tandenbleker werkt altijd professionele middelen waarbij het tandbeen wordt gebleekt.

2. Zelf thuis tanden bleken

In de hedendaagse samenleving hebben veel mensen vaak tijd tekort. Daarom willen we veel dingen vanuit huis doen en dus ook zelf thuis je tanden bleken.

Er zijn een aantal tandenbleeksets online te koop, maar welke moet je kiezen? Hieronder een paar snelle tips:

  • Veel tandenbleeksets maken alleen je tandglazuur witter en dus niet echt je tand zelf. Dus lees wat ze wit maken
  • Check altijd of de tandenbleeksets 100% veilig zijn om thuis te gebruiken
  • Hoe snel wil je resultaat? Check hoeveel je moet gebruiken en hoe vaak
  • Altijd handig om te weten, zodat je kunt plannen naar je eindresultaat
  • Neem bijvoorbeeld de tandenbleekset van White Glo. Hiermee kun je thuis zelf makkelijk én veilig tanden bleken.

3. Tanden poetsen met whitening tandpasta

Tegenwoordig wordt je er letterlijk mee doodgegooid door grote tandpasta fabrikanten; poets je tanden met onze whitening tandpasta en je krijgt wittere tanden, maar is dat zo?

In werkelijkheid worden je tanden een beetje witter dan de oorspronkelijke kleur, maar het is niet blijvend.

Uit onderzoek is gebleken dat de resultaten enigszins tegenvallen en in werkelijkheid wordt alleen de geelbruine aanslag op je tanden weggehaald.

Het is eerder belangrijk om te kijken naar de soort aanslag op je tanden voordat je een whitening tandpasta gaat gebruiken. En verder is het ook belangrijk om goed te poetsen.

Sommige whitening tandpasta’s smaken vies en dat is voor vele ook een reden om al snel af te haken.

Dus je whitening tandpasta gebruikt, blijf dan volhouden. Vaak duurt het weken voordat je resultaat gaat zien.

4. Kauwgum kauwen na de maaltijd

De beste manier om tandplak te voorkomen is regelmatig je tanden te poetsen, maar kauwgom werkt net zo goed! Kauw na elke maaltijd op suikervrije kauwgom en je zal 100 miljoen bacteriën verwijderen van je tanden.

Met kauwgom haal je bepaalde bacteriën eruit waar de tandenborstel en flosdraad weer niet bij kunnen. Kauwgom is dus een hele goede aanvulling op je dagelijkse routine.

Het is dan verstandig als je witte tanden wilt, dat je dan ook regelmatig kauwgom kauwt. Vooral vlak na het eten, dan kunnen ook die etensresten ook geen tandplak vormen en dat vermindert dan weer de kan op cariës.

5. Poets regelmatig je tanden (minimaal 2 minuten)

Om witte tanden te krijgen is belangrijk om goed je tanden te poetsen! Het gaat er niet per se om hoelang je je tanden poets, maar eerder hoe goed.

Maar wat is goed en wat is slecht? Je poetstechniek is dus niet alleen handig voor een goede mondhygiëne maar ook erg belangrijk voor het krijgen van die felbegeerde witte tanden. Hieronder een paar snelle tips:

  • Neem je de tijd om iedere tand individueel goed te poetsen
  • Maak ronde beweging van het tandvlees naar de tand is en weer terug
  • Minimaal 2 minuten per poetsbeurt is meer dan voldoende
  • Poets je tanden na iedere maaltijd, dus 2 à 3 keer per dag
  • Druk niet te hard op je tandvlees

6. Elektrisch poetsen = beter

De beste manier om je tanden te poetsen is door ronde beweging te maken. Maar dit lukt niet altijd met een handtandenborstel!

Een elektrische tandenborstel maakt deze beweging automatisch. Daarom is het beter voor je tanden en het kost jou veel minder (nadenk)werk.

Daarnaast weet iedereen dat elektrisch poetsen tot 15x meer tandplaque verwijdert dan een gewone handtandenborstel. Dus door elektrisch te poetsen maak je jouw gebit niet alleen gezonder, maar ook een stuk witter.

Ja dus, gooi je handtandenborstel maar weg en stap over op een elektrische tandenborstel.

7. Roken maakt de tanden niet wit maar geel

Dat roken slecht is voor je gezondheid, dat wisten we allang! Maar het is dus ook slecht voor je witte tanden! Stop dus met roken! Maar dat is misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Roken verhoogt het risico op ontstekingen en mondkanker en het veroorzaakt ook gele of zelfs bruine tanden. Je voortanden zijn het eerst aan de beurt, maar je kiezen blijven ook niet bespaard van de geelbruine rookvlekken.

Rookaanslag staat in de top 5 van het verkleuren van je tanden! Omdat er in een sigaret teer en andere plakkerige schadelijke stoffen zitten is rookaanslag een van de moeilijkste vlekken om te verwijderen.

Hoe langer je rookt meer en meer je witte tanden zullen gaan verkleuren.

8. Koffie, thee en wijn zijn slecht voor je witte tanden

Ja dat kopje koffie in de ochtend, je kopje thee om te relaxen en je glaasje wijn in het weekend hebben ook invloed op je witte tanden. Jouw witte tanden verkleuren door de kleurstoffen die zich in koffie, thee en wijn bevinden.

Tannine is de boosdoener! Dit stofje is een natuurlijke kleurstof en het is te vinden in koffie, thee en rode wijn. Tannine tast het tandglazuur aan en daardoor zullen je tanden gaan verkleuren.

Drugs

9. Medicijnen maken je tanden geel

Medicijngebruik heeft ook invloed op de kleur van je gebit. In bepaalde medicijnen, zoals antibiotica, zitten ook synthetische kleurstoffen, die je tanden kunnen verkleuren of je tandglazuur kunnen aantasten.

Informeer altijd bij je huisarts welke bijwerkingen een bepaalde medicijn kan hebben, ook op je gebit!

10. Suikers vreten aan je tandglazuur

Vroeger zei je moeder het altijd tegen je dat suiker je tandglazuur wegvreet en ze heeft nog gelijk ook!

Niet alleen natuurlijke kleurstoffen maar ook synthetische kleurstoffen en suiker kunnen jouw tandglazuur aantasten.

Snoep, chocolade en eigenlijk alles met veel suiker erin kunnen de verkleuring van je witte tanden versnellen.

11. Gebruik whitening strips

Witte tanden zijn een hot items overal en tegenwoordig heb je ook zogenoemde whitening strips. Deze whitening strips zijn erg eenvoudig te gebruiken en erg simpel noch effectief.

Door dit soort whitening strips te gebruiken krijg je niet alleen witte tanden, maar ook een schoner gebit. Omdat je deze whitening strips over je tanden heen plak, nemen ze tandplaque en etensresten mee! Handig als je die heb gemist met tijdens je tandenpoetsen. Deze whitening strips veilig om te gebruiken en zullen je tanden niet beschadigen.

Een behandeling kan je thuis zelf doen voor de boven- en ondertanden. Meestal duurt het enkele dagen of weken voordat je wat gaat zien, maar jij kunt het zelf uitvoeren en het is erg goedkoop om te doen om snel witte tanden te krijgen.

12. Drink water na iedere maaltijd

Ons eten en drinken zitten voor kleurstoffen die onze witte tanden aantasten. Maar bacteriën en zuren die vrijkomen tijdens het eten en drinken zijn ook geen goede vrienden met witte tanden.

Dus eigenlijk alles wat je consumeert tast jouw witte tanden aan. Maar er is een makkelijke manier voor om deze schadelijke stoffen tegen te gaan en dat is water.

Ja gewoon simpel kraanwater. Water drinken tijdens en na de maaltijd helpt om de achtergebleven resten weg te spoelen. Op deze manier blijft er minder plaque en eten in je mond achter.

Water

Whitening en tandenbleek producten online bestellen

Na alles wat je gelezen hebt, wil je nog steeds witte tanden of zeg ik sla ze over?

Voor iedereen die witten tanden wil hebben wij alles wat je nodig hebt! Wij hebben alles van White Glo, Smile Lab en nog meer merken die je tanden witter maken.

Je kan al je tandenbleeksets eenvoudig online bestellen bij ons. Al onze whitening artikelen zijn veilig om te gebruiken en zorgen voor die felbegeerde glanzende witte tanden.

Witte tanden zijn de perfecte aanvulling op jouw onweerstaanbare look.

-20%
Uitverkocht
Oorspronkelijke prijs was: €4.99.Huidige prijs is: €3.99.
-37%
Oorspronkelijke prijs was: €3.99.Huidige prijs is: €2.50.
-25%
Uitverkocht
Oorspronkelijke prijs was: €3.99.Huidige prijs is: €2.99.
-17%
Oorspronkelijke prijs was: €5.99.Huidige prijs is: €4.99.
-25%
Uitverkocht
Oorspronkelijke prijs was: €3.99.Huidige prijs is: €2.99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.drogistsolo.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 431 reviews.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.